Skip to main content
  • Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Cross-Exchange Arbitrage

Net als bij de vorige strategie werkt deze op cryptofuture-instrumenten, met het verschil dat het systeem hier kijkt naar prijsverschillen tussen de beurzen, wat leidt tot situaties waarin het loont om een instrument op de ene beurs te kopen en het voor een hogere prijs op een andere beurs te verkopen, met als uitkomst een resultaat dat de kosten voor de orders plus een bepaalde winst dekt.

Een basisbenadering van marketmaking (het plaatsen van een koop- en verkooplimiet in een vooraf bepaald bereik rond de marktprijs) in deze strategie zou kunnen leiden tot een ongewenste marktblootstelling in het geval van een directionele markt die slechts een van de twee posities zou activeren.

Dit is de reden waarom we, om marktneutraal risico te bereiken, constant de markt moeten scannen en uiteindelijk de perpetuals tussen de twee beurzen moeten screenen met de volgende kenmerken:

  • het instrument op “beurs a” noteert een hogere prijs dan hetzelfde instrument op “beurs b”
  • het prijsverschil is groot genoeg om de kosten van de transactie te dekken om beide posities in en uit te gaan

Zodra aan de bovenstaande voorwaarden is voldaan, wordt er bijvoorbeeld een verkooplimiet op de “beurs a” geplaatst met een afstand tot de marktprijs die de handelskosten plus de winst omvat. Zodra de maker-order wordt uitgevoerd, plaatst het systeem onmiddellijk een agressieve order long op de “exchange b”.

De risico’s van deze strategie en de risicomanagement maatregelen zijn dezelfde als in de vorige strategie.

De ideale omstandigheden voor optimale prestaties zijn markten met een hoge volatiliteit.

Deze strategie in combinatie met de Cross-Exchange Funding Arbitrage kan een geschat jaarlijks rendement hebben van 60%-70%.

Contact

Aerdenhoutsduinweg 1 2111 AN Aerdenhout