Skip to main content
  • Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Wat is een ETI?

ETI staat voor Exchange Traded Instrument en kan het best worden vergeleken met een ETF (Exchange Traded Fund) met het verschil dat een ETF meestal een mandje van verschillende fondsen volgt terwijl een ETI 1-op-1 de onderliggende strategie volgt. In dit geval is dat de Volatility Risk Premium startegie. Dit is dezelfde strategie als we toepassen in een van onze beleggingsfondsen. De prijs van de ETI wordt bepaald door het resultaat van de strategie (als de strategie 5% rendement behaalt dan kost een certificaat ook 5% meer).
De twee redenen voor het aanbieden van de ETI zijn beschikbaarheid en toegankelijkheid. Een ETI heeft een Ticker (ISIN-codering: DE000A3G3VC1) waardoor het certificaat bij bijna elke broker en bank te koop is. Een ETI kan al vanaf € 10,- worden aangeschaft terwijl ons fonds een minimale deelname van € 100.000,- vereist. Dit zorgt ervoor dat de ETI gemakkelijk overal aangeschaft kan worden en toegankelijk is voor iedere belegger.

Voor onze ETI zijn we een strategische samenwerking aangegaan met iMaps, een Duitse gereguleerde vermogensbeheerder, waarmee we de ETI hebben gestructureerd. 

De ETI is genoteerd aan de beurs van Stuttgart in Duitsland (XSTU). U kunt alle details over de ETI vinden op de website van de beurs van Stuttgart via de onderstaande button.

24 %
Jaarlijkse target
€ 10,-
Minimale deelname
2 %
Maandelijkse target

ETI Kenmerken

Deelname vanaf:  € 10,00

Minimale trading volume: 1 stuk

Strategie: Volatility Risk Premium

Beurs: Genoteerd aan de beurs van Stuttgart (XSTU)

Datum Notering: 23-02-2023

Excecutie partner: Interactive Brokers 

Bank: Baader Bank AG (Duitsland)

ISIN-Code: DE000A3G3VC1

ETI kosten

De iMaps/Tradealot Volatility Premium ETI heeft een vaste management fee en winstdeling als kostenstructuur. De kosten voor het creëren en onderhouden van het fonds worden betaald door Edge Capital tot een verkoop van 500.000 certificaten. Zodra er meer dan 500.000 certificaten zijn verkocht worden de administratiekosten doorberekend aan het fonds. In dat geval bedragen de kosten slechts € 1.650,- per maand.

Management Fee:
2% per jaar (per maand verrekend)

Winstdeling:
25% per maand (High watermark, per maand verrekend)

Alle kosten zitten reeds verwerkt in de NAV (prijs) van de ETI.

Rendementen ETI

U kunt de koersontwikkeling van de iMaps Tradealot Volatility Premium ETI volgen via de button hieronder. De startkoers was € 10,- op 1 april 2023 en de prijs wordt bepaald door de resultaten van de onderliggende strategie. Als de strategie 5% oplevert, zal de koers € 10,50 worden. Als u geïnteresseerd bent in de ETI dan raden wij u aan om zo snel mogelijk certificaten aan te schaffen. Met een jaarlijkse verwachte stijging van 40% zal een certificaat over een jaar € 14,- waard zijn.

Broker van keuze

Onze ETI is beschikbaar bij de meeste brokers en banken en te vinden via de ISIN codering (DE000A3G3VC1). Edge Capital adviseert als u nog geen beleggersrekening heeft de ETI aan te schaffen via Easybroker, een Nederlandse broker met een uitstekend aanbod, goede prijzen en een zeer goede klantenservice. Door op het logo hieronder te klikken komt u direct op de website van Easybroker.