Skip to main content
 • Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Momentum Breakout Trading (HFT Strategie)

Buy-only geautomatiseerde handelsstrategie, voornamelijk gericht op altcoins, waarvan de logica is gebaseerd op scalpen op specifieke koopniveaus. Dit is de enige handelsstijl in de portefeuille die niet delta-neutraal is.

De strategie scant elke seconde alle geselecteerde munten om significante weerstandsniveaus te identificeren die worden gevalideerd door een diepgaande orderboekanalyse. Dit betekent dat er 3 hoofdcomponenten zijn bij het plaatsen van elke bestelling:

 • Weerstandsniveaus
 • Statistisch significante prijsdaling, gebaseerd op de gerelateerde tijdsverandering
 • Koop muren in het orderboek.

Wanneer limietorders op de markt worden geplaatst, volgen deze voor elk paar de markt, wachtend op een plotselinge neerwaartse piek om binnen te komen. Een witte lijst en zwarte lijst met munten wordt periodiek bijgewerkt om de munten te filteren die aan vaste criteria voldoen

 • Verhandelde volumes: het definiëren van een bovengrens voor het uitsluiten van munten met volumes boven de bovengrens en ondergrens voor het uitsluiten van munten met volumes onder de ondergrens
 • Uurvolumes: hetzelfde als hierboven geldt, op uurvolumes
 • 5m delta (uitgedrukt in %): volatiliteit is een sleutelfactor voor deze strategie. Om op de witte lijst te worden geplaatst moet een munt een minimaal volatiliteitspercentage hebben, uitgedrukt in gemiddelde prijsvariatie van de laatste 15 minuten

Crypto-markten, vooral op altcoins die onderhevig zijn aan marketmaking, bieden dagelijks verschillende kansen, waar muntprijzen worden gedreven om te gaan en “de stops te pakken” en vervolgens hervatten waar belangrijke koopmuren worden geplaatst.

Voordat de bestellingen worden geplaatst, hebben we twee niveaus:

 • Minimale prijsbeweging van de marktprijs
 • Richtprijs vanaf de huidige marktprijs

Als de markt sterk naar het eerste niveau beweegt, maar niet genoeg om het tweede te activeren, wordt de in behandeling zijnde order automatisch verwijderd en berekent het systeem de niveaus opnieuw op basis van de nieuwe marktprijs.

Indien de markt hoger beweegt, volgen de niveaus, op basis van de vooraf ingestelde procentuele afstand tot de marktprijs.

Om van dergelijke bewegingen te profiteren, worden strakke stopverliezen geplaatst en voor het nemen van winst zijn 3 verschillende logica’s van toepassing:

 • take profit: geplaatst met een verhouding van 1 : 1,5 t.o.v. de stop loss
 • Trailing stop: is van toepassing nadat een winstniveau is bereikt, waardoor het stopverlies boven de break-evenprijs komt. Hoe dichter de marktprijs bij de take-profit komt, hoe hoger de trailing stop wordt verplaatst

Op basis van historische gegevens uit het verleden levert de strategie de beste resultaten op tijdens volatiele en bullish marktomstandigheden. Lage volatiliteit en bearmarkt hebben tot nu toe de langste stagnatieperiodes van twee maanden gegenereerd. De stagnatieperiodes worden geminimaliseerd door de munten die gedurende een bepaalde periode hogere verliezen hebben dan het historisch gemiddelde tijdelijk op de zwarte lijst te zetten. De parameters van de strategie worden ook bijgesteld wanneer markten met een lage volatiliteit worden verwacht, waardoor de omvang en daarmee de impact van winst en verlies kleiner wordt.

De strategie kan op verschillende beurzen worden uitgevoerd, waardoor het tegenpartijrisico mogelijk kan worden gediversifieerd.

Doelprestaties op jaarbasis: 40-60%.

Deze resultaten worden bereikt zonder gebruik te maken van hefboomwerking, aangezien het alleen op de spotmarkt is toegepast. Gezien de hoge handelsfrequentie en de kenmerken van de munten, heeft deze handelsstijl een striktere beperking in termen van schaalbaarheid, waardoor dezelfde prestaties kunnen worden bereikt met tot 1 miljoen aan investeringen.

Contact

Aerdenhoutsduinweg 1 2111 AN Aerdenhout