Skip to main content
 • Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Over Edge Capital

Edge Capital

Edge Capital is de nieuwe naam van onze onderneming voorheen bekend als Tradealot, de naam waarmee wij sinds 2016 bekend zijn geworden in de beleggerswereld. De reden voor de naamswijziging in april 2023 is dat Edge Capital beter past bij onze beleggingsproducten en -diensten. Onze strategieën zijn namelijk gebaseerd op arbitrage methoden en marktneutraal beleggen, wat ons een voorsprong geeft op de klassieke vermogensbeheerproducten.


Onze naam is niet alleen een woordspeling op ‘hedge fund’. ‘Edge’ betekent namelijk ook ‘een voorsprong hebben’ in het Engels en dat is precies wat wij onze klanten bieden. Onze methoden en strategieën zijn zo ontworpen dat wij altijd een stap vooruit zijn. In tegenstelling tot voorspellingen maken wij gebruik van feiten in de markt waarvan zeker is dat ze gaan plaatsvinden.

Wat maakt ons anders?

Klassieke beleggingsmethoden maken gebruik van fundamentele en/of technische analyse om de markt te voorspellen. Hierbij is er altijd sprake van een foutmarge waardoor het zeker is dat er verkeerde voorspellingen gedaan worden. Bij Edge Capital pakken wij het anders aan. Wij maken gebruik van parameters die van tevoren vaststaan zoals uit te keren rentes of premies die betaald worden op opties. Door middel van onze kwantitatieve handelssystemen profiteren wij van deze parameters. Daarnaast minimaliseren wij het risico door alle posities die we innemen af te dekken (hedgen). Edge Capital is gespecialiseerd in deze methoden en wij passen deze toe op verschillende markten zoals de optiemarkt en futuremarkt.


Wij hechten veel waarde aan persoonlijk klantcontact en we hebben dit hoog in het vaandel staan. Daarom bieden wij geïnteresseerden de mogelijkheid om via de onderstaande button een 1 op 1 gesprek te plannen met één van onze specialisten. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden en we gaan er vanuit dat wij u een passend beleggingsproduct kunnen aanbieden!

Onze geschiedenis

 • 2015

  Paul Lamain richt Algoritmic Services B.V. op, een onderneming die zich specialiseert in het ontwikkelen en optimaliseren van algoritmes voor financiële ondernemingen.

 • 2016

  Paul Lamain verandert de naam van de onderneming naar Tradealot B.V. en introduceert een obligatie-uitgifte. Tradealot richt zich op het opzetten van een handelsplatform waarop beleggers aandelen kunnen verhandelen tegen vaste lage kosten per maand. Tradealot wil hiermee de concurrentie aangaan met de gevestigde orde in het brokerlandschap en het traditionele verdienmodel doorbreken. De obligatie-uitgifte is een groot succes en binnen 83 dagen volgeschreven.

 • 2017

  Tradealot begint een strategische samenwerking met een in Londen gevestigde broker. Hierdoor kan de onderneming van start gaan. Tevens start Tradealot met het aanbieden van vermogensbeheerproducten op basis van algoritmes.

 • 2018

  Tradealot houdt vast aan de orginele plannen om de goedkoopste broker van Nederland te worden en start een samenwerking met een Duitse Bank (JFD Bank).

 • 2019

  Tradealot lanceert in samenwerking met JFD Bank als eerste partij in Nederland gratis aandelenhandel. Handelen in fysieke aandelen zonder transactiekosten.

 • 2021

  Tradealot stopt met het aanbieden van aandelenhandel en verlegt zijn focus volledig naar geautomatiseerde handelssytemen hetgeen de grootste inkomstenbron van de onderneming is.

 • 2022

  Tradealot lanceert haar eerste AFM geregisteerde beleggingsfonds: Tradealot EdgeFund. Tevens start de onderneming een nieuwe obligatie uitgifte: Tradealot Obligatie-uitgifte III.

 • 2023

  Tradealot veranderd haar naam in Edge Capital. Edge Capital lanceert als eerste partij in Nederland een beursgenoteerde ETI aan de beurs van Stuttgart.

 • Toekomst

  Ook in de aankomende jaren zal Edge Capital blijven innoveren en investeren in verdere groei van de onderneming. In 2024 komt de focus te liggen op een volledige vergunning van de AFM. De onderneming kan hierdoor een breder publiek gaan bedienen en zich zo definitief meten met de gevestigde orde binnen de industrie.