Skip to main content
  • Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Over EdgeFund

De volautomatische strategie van het EdgeFund wordt toegepast op klassieke futures en opties. De strategie is een door volatiliteit gedreven systeem dat zich richt op de verkoop van opties op korte en middellange termijn. Om het marktrisico te minimaliseren worden de posities delta-gehedged als onderdeel van het strikte risicomanagement. De kern van de strategie is gebaseerd op een geavanceerd volatiliteitsmodel voor opties dat inkomsten genereert uit de verkoop van opties en het incasseren van premies. De posities worden afgedekt door middel van futures (hedging). Door de goede liquiditeit en daardoor een hoge mate van schaalbaarheid gedurende de handelssessies is de S&P 500 de belangrijkste markt waarin de strategie actief is.

Het minimale bedrag voor deelname aan dit fonds is € 100.000,-.

Als u toch wilt deelnemen aan deze strategie kunt u dat doen via onze beursgenoteerde ETI.

Trots op onze resultaten

40%
jaarlijkse target
103.59%
Totaal cumulatief resultaat
3.33%
maandelijkse target
7.22%
Maximale drawdown

Kenmerken

EdgeFund is een open-end fonds voor gezamenlijke rekening.

Belegginsstrategie: Volatility premium (delta-neuraal) op de S&P500

Manager: Edge Capital Management B.V.

Bewaarder: Stichting bewaring Edge Capital EdgeFund

Bank: Bank Frick & Co. AG

Fonds Administrator: Bolder Fund Services B.V.

Belangrijke voorwaarden van het fonds:
Maandelijks toe en uittreden (Uittreden voor de 15e van de maand kenbaar maken wegens afbouwen posities).
Maandelijks een overzicht (rapportage) van uw participatie.

Participeren:
Minimale deelname: € 100.000,-
Uitbreiden en gelden onttrekken: € 10.000,- (Onttrekkingen zijn slechts toegestaan mits de deelnemer voor ten minste € 100.000,- aan participaties aanhoudt).

Inschrijven: Via deze formulieren

Fonds kosten

EdgeFund hanteert enkel een vaste management fee en een winstdeling. In tegenstelling tot veel andere fondsbeheerders rekenen wij geen kosten voor het creëren en onderhouden van het fonds voor onze deelnemers. Dit zorgt voor een hoger rendement.

Management Fee:

2% per jaar (per maand verrekend)

Winstdeling:

25% per maand (High watermark, per maand verrekend)

De Beheerder berekend een winstdeling van 25% gebaseerd op het zogeheten ‘’high water mark principe’’.

High watermark:

Een high watermark refereert naar de hoogste waarde die een beleggingsfonds of vermogensbeheerder heeft behaald. Deze term wordt vaak gebruikt bij prestatieafhankelijke compensatie van een fonds- of vermogensbeheerder.

Bij een kostenstructuur met een high watermark toepassing worden provisiekosten van een fondsmanager of vermogensbeheerder alleen berekend over de nettoresultaten. De vergoeding wordt pas berekend nadat de verliezen uit het verleden zijn teruggewonnen. Zo wordt voorkomen dat de fondsmanager of vermogensbeheerder vergoedingen ontvangt uit een volatiele prestatie.

Stel dat een fondsmanager na het behalen van een hoogste piek van € 75.000,- in jaar 1 verlies maakt en vervolgens € 100.000,- wint in jaar 2. De fondsmanager heeft dan niet alleen de high watermark behaald maar deze ook overtroffen met € 25.000,- (€ 100.000,- – € 75.000,-). De fondsbeheerder krijgt dan over € 25.000,- een bepaalde vergoeding uitbetaald.

De winstdeling wordt op maandbasis achteraf berekend en het high watermark-niveau wordt ook per maand bepaald.

Rendementen

Hieronder vindt u de nettoresultaten van het fonds.

DD%

7.22%

Historische hersteltijd

65 dagen

Std Dev

4,25%

2022

20.86%

Afgelopen 12 maanden

30.58%

Algemene disclaimer rendementen:

Bolder Funds Services BV (administrator) berekend per maand de resultaten van het fonds. De bovenstaande resultaten zijn na aftrek van de 25% winstdeling. De rendementen vanaf 1 december 2021 zijn de daadwerkelijke resultaten van het fonds. De rendementen voor 1 december 2021 zijn rendementen bepaald op de testen die wij hebben uitgevoerd. Deze rendementen zijn dus ook geen indicatie voor toekomstige rendementen.