Skip to main content
  • Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Cross-Exchange Funding Arbitrage

Delta-neutrale strategie (geen marktrisico – de prijsbeweging van het instrument, nadat de handelspositie is ingevoerd, heeft geen invloed op de prestaties van de strategie). Het strategische doel is uitsluitend gebaseerd op cryptofutures en is het identificeren van discrepanties in de financieringspercentages in hetzelfde instrument tussen verschillende beurzen. In gevallen waar de “exchange X” een positieve funding geeft en de “exchange Y” een negatieve funding op hetzelfde eeuwigdurende contract, is het logisch om de perpetual op de “exchange X” short te gaan met positieve funding en long te gaan op de “exchange”. Y” met een negatieve.

Een screening van de financieringspercentages van instrumenten op de beurzen wordt uitgevoerd en er wordt in overweging genomen:

  • Actuele tarieven
  • Gemiddelde waarden voor de laatste n tijdframes
  • Gecombineerde APY

Na de eerste screening wordt de muntenselectie uitgevoerd op basis van een risico gecorrigeerde benadering, om een efficiëntere diversificatie te bereiken, prioriteit te geven aan meer gekapitaliseerde instrumenten en de gemiddelde en vroegere volatiliteit te evalueren.

De totale portefeuille, in elk van de beurzen, overschrijdt niet meer dan 5 keer de aanbetaling op de beurs. Dit wordt gedaan om een veilig margeniveau te behouden en marge beschikbaar te houden als buffer om margestortingen en liquidatie van de posities te voorkomen. Dit wordt door ons team 24 uur per dag gemonitord. Hetzelfde type menselijke interventie en risicobeperkende maatregelen die in de vorige strategie werden gebruikt, zijn hier ook aanwezig.

Het tegenpartijrisico wordt bovendien verlaagd door het gereserveerde kapitaal op de twee beurzen te diversifiëren. De ontwikkelingen in onze gepatenteerde technologie maken het mogelijk:

  • automatische overdracht van de marge tussen de portefeuilles van de rekeningen op de twee beurzen
  • automatische aanpassing van de gewichten van de munten in de gediversifieerde portefeuille
  • automatische herbalancering van de posities, in geval van gedeeltelijk niet-afgedekte blootstellingen.

Tijdens ongunstige omstandigheden, vooral in bull-markten, kan de strategie worden geoptimaliseerd met behulp van hoogfrequente cross-exchange prijsarbitrage tussen de perpetual instrumenten.

De ideale marktomstandigheden voor de strategie zijn variërende en bearmarkten, waar het een geschat jaarlijks rendement van 40% -50% kan opleveren.

Contact

Aerdenhoutsduinweg 1 2111 AN Aerdenhout